Home / Sport / Austrijanci optimistični pred meč s BiH: Nismo došli na zabavu već da uzmemo tri boda

Austrijanci optimistični pred meč s BiH: Nismo došli na zabavu već da uzmemo tri boda

Foda je na početku konferencije za novinare kazao kako se u austrijskom timu osjeti drugačija atmosfera te da je tim uprkos malom broju treninga spreman za meč.

“Sutra želimo pobijediti budući da su utakmice Lige nacija karta ulaska u Evropsko prvenstvo. U šest utakmica koje smo odigrali u proteklom periodu primili smo samo dva gola jer imamo igrače koji znaju i napadati i braniti se”, rekao je Foda.

On je dodao da je reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Džekom i Pjanićem jaka ekipa.

“Ne smijemo zaboraviti i krilne igrače. Mi smo radili koliko smo imali vremena, ali uvijek se ima na čemu dorađivati. Svjesni smo da imamo jakog protivnika i navijače koji će srčano navijati, ali mi želimo pobjedu i bit ćemo dominantni i agresivni”, kazao je Foda.

Dodao je da je ovo jedinstvena prilika njegove reprezentacije za plasman na Evropsko prvenstvo te da će s takvim stavom ući u utakmicu.

“Svoje najbolje igrače ćemo sutra izvesti na teren. Imamo plan, a cilj nam je da pobjedimo”, dodao je Foda.

Kapiten Austrije Marko Arnautović sutra će po prvi put nositi kapitensku traku, a u izjavi medijima na zvaničnoj konferenciji za novinare je kazao da od suigrača očekuje aktivnu igru.

“Mi ovdje nismo došli zbog zabave već igre. BiH ima svoje kvalitetne igrače, to je jaka reprezentacija, a mi ćemo sutra dati sve od sebe da tri boda odnesemo kući. Džeko i Pjanić su izuzetno jaki, ali i drugi igrači imaju svoje kvalitete”, izjavio je Arnautović te na kraju dodao da bez obzira o kakvoj se utakmici radi uvijek daju svoj maksimum.

Izvor: klix.ba
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *