Home / Ispovijesti / Bila je na uslovnoj jer je slagala da su je silovali: Ispovijest Macine majke, progovorila i o kćerkinom napadu na Kiju i Boru!

Bila je na uslovnoj jer je slagala da su je silovali: Ispovijest Macine majke, progovorila i o kćerkinom napadu na Kiju i Boru!

Maca Diskrecija je ovih dana u centru pažnju  u “Zadruzi”. Ona se posvađala sa Kijom Kockar, a njoj je rekla da nikada neće moći da ima djecu, što su mnogi osudili. Macino učešće u “Zadruzi” uveliko prati njena majka Enesa, s kojom Diskrecija već godinama ne priča.

Ekipa Telegrafa kontaktirala je gospođu Nurkić, a prvo smo je pitali za njeno zdravlje.

– Bila sam 5. na kontroli…. Ljekar mi je predložio da što manje gledam (“Zadrugu”), da se što manje sekiram. Ja sam rekla da mi je to jedina prilika da je vidim preko televizije. Pogotovo sad kako joj se desilo to, kada sam čula to uživo uključenje. Teško mi je palo. I ovako mi je teško… – rekla je Enesa Nurkić.

– Gledalac je rekao da Macu treba streljati zbog onog što je izgovorila Kristini – rekli smo Enesi.

Čula sam… Grozota. Takvo nešto… Ja ne znam da može iko tako nešto da predloži. To je nezamilislivo. U redu, treba je kritikovati, nije cvjećka. Ja se izvinjavam svim onima koje je uvrijedila, novinarima, zadrugarima, i svima. U svoje ime se izvinjavam. Trebalo je produkcija da je kazni adekvatno. Ali takvu grozotu da kaže je van svake pameti. Žensko je. I ona jednog dana treba da rađa. Treba da misli o tome – rekla je Enesa i osudila Macu za sve što je rekla i Kiji i Bori i Miljani i Milanu.

– Bori što je psovala mrtvu majku. Niko je nije kaznio za to. Za trudnoću Miljani. Pa onda Milanu da mu mati nikada ne ustane iz kreveta. Sve ja pratim. Maca je prevazišla svaku mjeru… – ističe gospođa Nurkić

Na naše pitanje šta bi joj poručila sada da može, gospođa Enesa je rekla sljedeće.

– Sve ono što sam u pismu napisala … I poslije moje smrti će ostati te riječi, u pismu koje sam joj napisala za 25. rođendan…. Najbitnije je da bude dobar čovjek. Kada si dobar čovjek imaš prijatelja. Sve se može, samo da budeš čovjek – ističe Enesa i nastavlja:

– Sama sebi pravi da nema prijatelje. Pati od tog prestiža. Vidite i sami, ona neće ni na poligraf, neće ni na šta… Nikada neću laži da podržim, šta je slagala… Ona je odlučila sa mnom da ne priča… Ja sam htjela s njom da stupim u kontakt, ona nije htjela… Ne znam zašto ona mene mrzi… Poziva se na mene i non-stop ide na patetiku. Ja vidim da govori neka nedaća koja su se meni desila – navela je Enesa.

Na konstataciju da Maca govori ono što se Enesi dogodilo, gospođa Nurkić je rekla:

Jeste. Ima dvije godine uslovne za laž koju je izmislila… – rekla je Enesa.

– Ona je rekla da je nju neko silovao i pretukao?- nadovezali smo se na Enesinu priču.

– Ona je htjela da se osveti nekim momcima što je sa njima sjedila na plaži…. Ona da im se osveti, nazvala je policiju, slagala svoje podatke, slagala sve… To je bila 2010. godine. Imam ja te dokumente kod sebe. Ima i pravosnažna presuda… – kaže Enesa.

– Zašto je htjela da se osveti tim momcima? – pitali smo Enesu.

Sjedila je s njima na plaži. Valjda su tražili da s njima ide, ona nije htjela. Ništa joj nisu uradili. Slagala je ime, prezime, adresu… Ja sam joj rekla da ne radi te stvari zbog kojeg bi se izvinjavala i kajala – kaže Enesa.

Enesa nam je otkrila i zašto Maca ne priča sa njom.

– Ne pričamo zbog toga što je ona rekla kako ju je moj pokojni muž, a njen očuh silovao. To su strašne stvari, strašne laži. Ja sam je zvala poslije toga. Kada su mi prenijeli da je to izgovorila. I ona mi je rekla, mene če produkcija zaštiti, Zvala sam i produkciju da se uvjerim da taj snimak postoji. Kada je izašla iz “Parova”, zvala sam je, ali mi je napisala poruku: “Umorna sam, pusti me da se odmorim”. Više se nije javila. Evo, prije nekoliko dana bilo je pune tri godine kako je nisam ni čula ni vidjela osim na televiziji…. – rekla je Enesa.

Na pitanje da li je pokušala da se ubije zbog lošeg odnosa sa Macom, Enesa je potvrdno odgovorila.

– Jesam. Jednom sam osam dana bila u komi, kada mi je muž bio živ. Tri dana sam bila u kliničkoj komi – rekla je Enesa.

Za kraj, pitali smo Enesu šta bi Maci rekla za Kristinu.

– Da ne vrijeđa nikoga, da bude dobar čovjek. Da krene prvo od sebe i da ima što više prijatelje. I da se to pismo javno pročita – zaključila je Enesa.

Izvor: ekskluziva.ba

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *