Home / Sport / Boris Beker otkrio nešto šokantno – Lakat nije jedini Novakov problem: Đoković je zlostavljan!

Boris Beker otkrio nešto šokantno – Lakat nije jedini Novakov problem: Đoković je zlostavljan!

Njegov problem nije samo lakat, a povrede su posledica ubitačnog rasporeda turnira, kaže bivši trener srpskog tenisera ističući da sličnu muku imaju i ostali igrači.

Bivši trener Novak Đokovića Boris Beker upozorava da lakat nije jedini problem našeg tenisera, iako ga je ta povreda najviše namučila.

Nole je na kraju morao da pribegne operaciji koju je dugo izbegavao, ali drugog rešenja nije bilo. Izgleda da oporavak lakta ide po planu jer je nekadašnji broj jedan već počeo da trenira, a najavljuje se i njegovo učešće na Indijan Velsu.

Međutim, više od decenije „zlostavljanja“ tela na terenima, kako se Beker izrazio, ostavilo je traga na ostale vitalne funkcije.

– Teniser nikada nema samo jednu povredu. Kada igrate grend slem turnir, imate sedam mečeva za dve nedelje, a verujte, tada vas boli mnogo toga, a ne samo lakat.

Stane samo onda kada je bol nepodnošljiv i kada je to zaista ozbiljan problem, kao što je to bio slučaj s Novakom. Ali to je samo jedan deo cele priče – otkrio je Beker i dodao:

– Da vas neko pusti u svlačionicu prve nedelje grend slema, iznenadili biste koliko tenisera ima bandažirane zglobove i koliko njih razgovara s trenerima ko je zapravo potpuno spreman i ko može da izdrži.

Đoković nije jedini top igrač koji je pauzirao 2017, pa su kritike na račun teniske organizacije i kalendara sve učestalije i jače.

– Tenis je fizički veoma naporna igra. Tačka. I ne možete da izrazite dovoljno poštovanje prema momcima koji tokom sezone odigraju 75 ili 80 jakih mečeva.

U ostalim sportovima tako nešto nije moguće. Rodžer i Rafa su uradili to, Serena i Gabrine takođe. Naporan je to sport i česte povrede su njegov sastavni deo.

Prošle godine, Đoković i Mari su se povukli gotovo u isto vreme, a sve je to posledica godina zlostavljanja na terenu – zaključio je Nemac.

vestinet.rs

Procitajte dodatnu ispovjest:

Ispovjest: 10 godina smo pokusavali da dobijemo bebu, svako vece stavljala sam mlaku oblogu na…

10 godina smo pokušavali da dobijemo bebu, svako vece stavljala sam mlaku oblogu na muzeva jaja….

muz je vodio zdravu ishranu, bavio se sportom da bi imao sposobno telo i zdravi spermatozoidi, ali opet ništa.

Na kraju som se odlučili da posvojimo jedn devojčicu. Nakon par godina “borbe” uspeli smo, bilo je sve idilično nepune dve godina nakon toga, a tada smo saznači da naša osvojena ćerka ima urođenu i tešku bolest srca.

Bilo je potrebno jako mnogo novca da se da za operaciju i opet doktori nisu davali 100% sigurnosti da će doživeti 18 godina.

Zbog toga smo ja i moj muž odlučili da tu devojčicu iako smo je zavoleli kao svoju vratimo u sirotište. Evo već 4 godine nakon toga ponovo pokušavamo da osvojimo neku drugu devojčicu, ali bezuspešno.

U međuvremenu je naša devojčica na žalost pre 4 meseca preminula. Iako je bila na “teretu” države nisu skupljena potrebna sredstva za operaciju u Francuskoj :(… Možda da je nismo vraćali i da smo uložili ovu našu ušteđevinu,

MOŽDA bi i ona bila živa a i mi sretni sa njom… neko je mene i muža gadno prokleo, prešli smo 40-e i naša nada i vera da ćemo se ostvariti kao roditelji sve je manja ??

 

Izvor: novinebalkan.com

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *