Home / Globus / BUGARSKA KRAVA POSTALA EVROPSKI HIT: Ušla u Srbiju ilegalno pa htjeli da je ub1ju EVO ŠTA JOJ JE KONAČNA SUDBINA – VIDEO

BUGARSKA KRAVA POSTALA EVROPSKI HIT: Ušla u Srbiju ilegalno pa htjeli da je ub1ju EVO ŠTA JOJ JE KONAČNA SUDBINA – VIDEO

Bugarska je danas saopštila da će poštedeti život kravi Penki, kojoj je pretila smrt uspavljivanjem, jer je zalutala u Srbiju i posle se vratila u Bugarsku, a spoljnu granicu Evropske unije prešla je bez neophodne zdravstvene dokumentacije.

Slučaj Penke, koja bi uskoro trebalo da se oteli, dobio je međunarodnu pažnju, a peticiji da se njen život poštedi pridružio se i legendarni muzičar Pol Makartni.

Penka je prošlog meseca zalutala na teritoriju Srbije. Posle dve nedelje se vratila “kući”, ali zbog strogih propisa EU o “zaštiti bezbednosti” trebalo je da bude uspavana.

Prema pravilima Evropske komisije za transport goveda preko granice, životinje moraju da imaju dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave, napominje Rojters.

Bugarska Agencije za bezbednost hrane je saopštila da su testovi potvrdili da je Penka zdrava i da se očekuje da će se do kraja nedelje vratiti u “svoje selo”.

Sudbina krave Penke danima je punila novinske stupce širom Evrope.

“Dejli telegraf” je čak pokrenuo onlajn peticiju da se Penka spase.

Izvor: SB

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *