Home / Vijesti / Hoće li nuklearni otpad doći u dvorište Krajine: Jasmin Emrić istrajan u borbi, ovaj problem Krajine još jednom potencirao na sjednici Parlamenta BiH

Hoće li nuklearni otpad doći u dvorište Krajine: Jasmin Emrić istrajan u borbi, ovaj problem Krajine još jednom potencirao na sjednici Parlamenta BiH

__

Još uvijek se ne zna, Krajina još uvijek sa strahom iščekuje odluke susjedne Hrvatske kada je riječ o odlaganju nuklearnog otpada na lokaciji Trgovske gore.

Na posljednjoj, 56. sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, predstavnik Krajine Jasmin Emrić (A SDA) još jednom je akcentirao ovaj problem, pitao je predsjednika Vijeća ministara o tome da li je razgovarano na ovu temu na zajedničkim sastancima sa predstavnicima Republike Hrvatske o ovom pitanju.

Podsjetimo, danas je portal USN prenio izjavu za medijie Ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (RS) Srebrenka Golić, koja je izjavila da za sada nema zvaničnih informacija da li Republika Hrvatska i dalje namjerava da istraje u namjeri da u Trgovskoj gori, na granici BiH i Hrvatske, izgradi odlagalište radioaktivnog otpada.

Odgovor na pitanje Emrić Jasmina od strane predsjednika Vijeća ministara BiH Zvizdić Denisa pogledajte u prilogu:

(Izvor: USN.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *