Home / Globus / HOROR NA FACEBOOKU: Uposlenik vrtića u BiH pod policijskom istragom zbog sumnje na – pedofiliju?!

HOROR NA FACEBOOKU: Uposlenik vrtića u BiH pod policijskom istragom zbog sumnje na – pedofiliju?!

Na istražnim policijskim organima je da utvrde šta je ovdje istina i da li se zaista radi o podmetnutoj prepisci ili, pak, o opasnosti koje bh. društvo nije dovoljno svjesno.

Članovi grupe “Borba protiv pedofilije” na svojoj Facebook stranici objavili su sinoć upozorenje roditeljima čija djeca idu u jedan banjalučki vrtić, iz kojeg se zaključuje da su na osvovu FB prepiske “ulovili” muškarca, uposlenika ovog vrtića, čije poruke aludiraju na pedofiliju.

Slučaj je prijavljen u PU Banja Luka, odakle je za medije stigla potvrda da se ovi navodi intenzivno istražuju, ali da više konkretnih informacija o tome nije poznato.

Prema onome što je objavila grupa “Borba protiv pedofilije”, riječ je o 26-godišnjem N.P., a objavljena je i njegova navodna lasciva prepiska sa 13-godišnjom djevojčicom, u kojoj muškarac traži od nje da mu uslika “šta krije ispod gaćica” i nudi joj “tajnu vezu”.

U prepisci je također vidljivo i da 13-godišnjakinja u jednom trenutku upozorava 26-godišnjaka da je “još curica”, na šta joj on, kako stoji u prepisci, odgovara “pa jesi, i stvarno te strah ovoga”, a raspituje se i o njenom privatnom životu, gdje su joj roditelji, baka…

Objava prepiske izazvala je burne reakcije na društevnim mrežama, a dok jedni pozivaju na linč, drugi upozoravaju na mogućnost da je profil hakovan.

Novinarima Radio Sarajeva, koji su se za komentar obratili direktorici vrtića, rečeno je da je sve “namješteno”, ali je nakon toga spuštena slušalica.

Na istražnim policijskim organima je da utvrde šta je ovdje istina i da li se zaista radi o podmetnutoj prepisci ili, pak, o opasnosti koje bh. društvo nije dovoljno svjesno.

Izvor: ekspresno.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *