Home / Vijest / Hrvatska stranka BiH: Zaprepašteni smo porukama Čovića

Hrvatska stranka BiH: Zaprepašteni smo porukama Čovića

Hrvatska stranka BiH poziva HDZ BiH da prizna pogreške i preuzme odgovornost za izuzetno težak ekonomski i socijalni položaj hrvatskoga naroda u BiH zbog čega smo svjedoci kataklizmičkoga nepovratnoga iseljavanja svih uzrasta našega naroda, sa kompletnim obiteljima, navodi se u saopćenju HS BiH.

“Od svrgavanja komunističkoga režima i demokratskih promjena, HDZ BiH je sa kratkim izuzecima, stalno u vlasti i umjesto da su dužnosnici te stranke, zajedno sa drugim partnerskim strankama, stvarali uređenu i ekonomski stabilnu i prosperitetnu državu u kojoj bi svi mogli pristojno živjeti, doveli su nas na prosijački štap, bijedu i krajnju neizvjesnost”, navodi se u saopćenju HS BiH.

“Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje zbog poruka hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i vođe HDZ BiH Dragana Čovića na konferenciji ‘Hrvati BiH-demografska stvarnost’ u Mostaru, kako se demografska stvarnost ili slika hrvatskog naroda može samo cjelovito promatrati, upozorivši kako je ‘nečija politika’ bila bazirana na odlasku, nestajanju ili poticanju odlaska nekog od naroda s ovih prostora, stoji u reakciji Hrvatske stranka BiH.

“Nisu bošnjačke stranke u vlasti u Središnjoj Bosni, Posavini, Žepču, Usori, Hercegbosanskoj ili Hercegovačko neretvanskoj županiji, nego upravo Čovićeva stranka, a ta su ‘hrvatska’ područja demografski unakažena. Krajnje je drsko upirati prstom i u moćne zapadne zemlje koje, navodno, isisavaju radnu snagu iz BiH”, stoji u saopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

 

Izvor: bhdijaspora.net

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *