Home / Zanimljivosti / ‘Kraljevska osveta‘: Princezu Dianu je ubio kraljevski kult?

‘Kraljevska osveta‘: Princezu Dianu je ubio kraljevski kult?

Knjiga pod nazivom ‘Kraljevska osveta’ će se pojaviti na policama knjižara u januaru. U njoj, autorica Sarah Whalen opisuje bizarnu teoriju zavjere o smrti princeze Diane.

Ona tvrdi da saobraćajna nesreća uslijed koje je poginula princeza Diana nije bila slučajna, već iscenirana i namjerna, i da je Diana puštena da krvari do smrti do dolaska u bolnicu.

Sve je to dio “antičkog kultnog rituala” koji postoji još od Henryja VIII, čije su žene Anne Boleyn i Catherine Howard ubijene kao dio istog rituala.

/GETTYIMAGES

Daily Star izvještava da se Whalen nedavno pojavila na emisiji Conspiracy Show, gdje je razgovarala o svojoj teoriji o okolnostima koje se tiču smrti princeze Diane. Ona je objasnila da su postojale borbe između moćnih u Engleskoj, a naročito između žena.

Ona je opisala ‘zabadanje noževa u leđa’ među ženskim kraljevskim licima koja su prerasla u egzekuciju, pa čak i na ljudsku žrtvu, tradiciju za koju je rekla da potiče još iz drevnih vremena. Whalen je otišla korak dalje i rekla: “Diana je planirala ustavnu krizu i nije pokušala da je sakrije. Ona se susretala s novinarima stalno.”

Tvrdnje Whalenove su suprotne zvaničnim izvještajima koji su smatrali krivcem za smrtonosnu saobraćajnu nesreću Henrija Paula, vozača automobila u kome je Diana bila putnik.

Istraga je otkrila da je bio pod uticajem alkohola i lijekova kada se desila nesreća i nije otkriveno nikakvo učešće bilo koga iz britanske vlade ili kraljevske porodice.

Dokazni postupak se također održao 2008. godine, a došlo je do istog zaključka da je Henri Paul kriv za “nezakonito ubijanje” princeze Diane i drugih putnika, i da ni britanska vlada niti kraljevska porodica nisu bili uključeni na bilo koji način.

Međutim, ta istraga je otišla korak dalje i okrivila i paparazzije koji su pratili Dianino auto i nedostatak upotrebe sigurnosnih pojaseva.

Sarah Whalen nije prva osoba koja predlaže teoriju zavjere. Sa princezom u kolima te noći bio je Dodi Al-Fayed, njen ljubavnik u to doba.

Dodijev otac Mohamed Al-Fayed je spominjao da Henri Paul radi za British Secret Intelligence Service, poznatu pod nazivom M16.

Također je predložio i druge teorije koje ukazuju na učešće kraljevske porodice i tvrdnju da je Diana bila trudna u vrijeme smrti, pružajući motiv za njeno ubistvo.

 

Izvor: chm.altervista.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *