Home / Region / LEGIJA OTKRIO Š0KANTNE DETALJE O ARKANU: Njegova garda još uvijek postoji i HARA po Srbiji!

LEGIJA OTKRIO Š0KANTNE DETALJE O ARKANU: Njegova garda još uvijek postoji i HARA po Srbiji!

Legija otkriva i kako je Arkan došao do kuće na Dedinju, koja je svojevremeno bila i štab Garde. Inače, Arkan je na tom mjestu sredinom devedesetih izgradio novu, velelijepnu vilu u kojoj i danas živi njegova porodica.

Srpska dobrovoljačka garda (SDG) Željka Ražnatovića Arkana postoji i danas, tvrdi Milorad Ulemek Legija.

Srpska dobrovoljačka garda (SDG) Željka Ražnatovića Arkana, koja je devedesetih učestvovala u zločinima na ratištima u BiH i Hrvatskoj, postoji i dan-danas, tvrdi Milorad Ulemek Legija, ali ne otkriva čime se ta paravojna formacija sada bavi. Takođe tvrdi i da je Arkan kuću na Dedinju dobio na pokeru!

Legija je to otkrio u novoj knjizi „U tigrovom gnezdu“, u kojoj je opisao vrijeme provedeno u Arkanovoj Gardi, koja je, kako tvrdi, bila dio Jugoslovenske narodne armije (JNA). Ističe i da su „zaista smešne tvrdnje“ da su „tigrovi“, kako su nazivani pripadnici Garde, u rat išli da bi pljačkali frižidere, šporete i video-rikordere.

Ko ih je napravio

– Nije tačno da su Gardu osnovali kriminalci. Nju su osnovale srpske patriote koje nisu žalile sebe da stanu u odbranu srpskog naroda. I dan-danas se prema Gardi čini nepravda tako što se ona naziva paravojnom formacijom. To nije tačno. Od svog pojavljivanja na vukovarskom ratištu, Garda je stavljena pod komandu tadašnje JNA, a kasnije pod komandu Srpske vojske Krajine – navodi Legija i dodaje:

– Na ideju o osnivanju Garde Arkan je došao kada je video kako se razni likovi poput Šešelja i Vuka muvaju među navijačima, pokušavajući da ih privuku u svoje partije. Arkan je mislio da ako već treba da se uradi nešto za sve ugroženiji srpski narod, onda to treba da bude konkretno, a ne da se ide po kojekakvim mitinzima i ždere jagnjetina.

Zarada preko noći

Ulemek piše da je u Gardi vladalo jedinstvo i vjera.

Legija otkriva i kako je Arkan došao do kuće na Dedinju, koja je svojevremeno bila i štab Garde. Inače, Arkan je na tom mjestu sredinom devedesetih izgradio novu, velelijepnu vilu u kojoj i danas živi njegova porodica.

– Pričalo se tada po gradu da je tu kuću dobio na jednoj maratonskoj partiji pokera. Lik protiv koga je igrao je ostao bez para i, misleći da može da se izvadi, dao kuću u zalog.

Proslava u Erdutu

PRVI SUSRET CECE I ARKANA

Legija u knjizi otkriva da su se Arkan i Ceca prvi put sreli na proslavi Dana Garde u Erdutu, gdje je bio centar te formacije:

– Došlo je mnogo sveta. Svi oni koji su bili poštovaoci i simpatizeri Garde. Nasred Centra bio je postavljen ogroman šator u kome su sve zvanice i gosti bili smešteni. Došlo je mnogo pevača. Naravno, Džej je bio glavni za organizaciju zabave. Bilo je raznih pevačica narodne muzike i tada se Ceca prvi put srela s komandantom. Mnogi od nas tada nisu ni znali ko je ona. Znam da se pojavio jedan mršavi devojčurak s kratko ošišanom kosom i da se stalno smejala.

Arkanov princip

DAVAO MITO UNPROFORCIMA

Arkan se nije libio da podmiti pripadnike Unprofora, koji su tokom rata devedesetih kontrolisali mnoge prelaze između Srbije i Bosne.

– Niko nije imun na pare. Je*e se njima za nas ovde, to im je plata za skoro dva meseca. Niko ne odbija takvu ponudu – prenio je Legija u knjizi Arkanove riječi nakon što je strancima dao kesu sa 100.000 maraka kako bi Garda bila propuštena preko Drine.

 

Izvor: SB

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *