Home / Globus / MELANIJA TRAMP HITNO OPERISANA: Oglasio se Donald

MELANIJA TRAMP HITNO OPERISANA: Oglasio se Donald

MELANIJA TRAMP HITNO OPERISANA: Oglasio se Donald

Vijest da je američka prva dama operisana proširila se sinoć internetom… Melania Tramp završila je na hitnoj operaciji bubrega…

Bijela kuća obavijestila je javnost kako je riječ o “benignom stanju bubrega” i kako se prva dama oporavlja u vojnoj bolnici izvan Washingtona.

“Postupak je bio uspješan i nije bilo komplikacija”, izjavila je Bijela kuća. “Gđa. Trump se nalazi u National Walter Reed vojnom medicinskom centru i vjerojatno će ostati tamo u trajanju od tjedan dana. Prva dama se raduje potpunom oporavku kako bi nastavila raditi u ime djece svugdje. “

Pretpostavlja se da je Melaniji Trump dijagnosticiran benigni tumor na bubregu te je napravljena embolizacija – zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Kažu da je takav zahvat uglavnom potreban kada bolesnik ima smetnje koje nastaju kao posljedica veličine tumora, a s druge strane to je minimalno invazivni zahvat koji se koristi da blokira dotok krvi do tumora.

U službenoj izjavi njezine glasnogovornice Stephanie Grisham kaže se da je ‘zahvat bio uspješan i nije bilo nikakvih komplikacija, a prvu damu sada čeka oporavak, nakon čega će nastaviti svoj rad’.

Uprkos nekim medijskim napisima kako njezin suprug, američki predsjednik Donald Tramp uopće nije posjetio svoju suprugu nakon operacije, to se pokazalo lažnim. Tramp je sa suprugom bio u kontaktu prije operacije te s doktorom nakon nje, a kada je završio sve službene razgovore s političkim čelnicima, helikopterom se uputio do bolnice.

‘Krenuo sam u Walter Reed Medical Center kako bih posjetio našu divnu prvu damu Melaniju. Zahvat je bio uspješan, a ona je dobre volje. Hvala svima na dobrim željama’, napisao je na službenom Twitteru Trump.

Zašto je tačno podvrgnuta tom zahvatu, objasnio je i urolog Keith Kowalczyk s MedStar Georgetown University Hospital, nakon čega se i krenulo spekulirati da je riječ o tumoru: ‘To je jedan od najuobičajenijih benignih tumora na bubrezima. Ako je zaista riječ o tumoru, odnosno o izraslini, nema nikakvog straha da će se, nakon što je izvađen, proširiti ili metastazirati.’

Izvor: ibalkan.net

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *