Home / Zanimljivosti / PORODICA JE ZAKOPALA ŽIVU BEBU, POLICIJA JU SPASILA POSLIJE SEDAM SATI

PORODICA JE ZAKOPALA ŽIVU BEBU, POLICIJA JU SPASILA POSLIJE SEDAM SATI

Brazilska je policija reagirala na anonimnu dojavu i u 50 centimetara dubokom grobu pronašla živu, tek rođenu bebu. Odmah je pokrenuta istraga, a zasad je uhićena 57-godišnja baka djeteta.

Nacionalni park Xingu dom je mnogim brazilskim domorodačkim plemenima koja još uvijek žive više-manje tradicionalnim načinom života. Upravo je tamo policija, piše britanski Independent, u svježem grobu dubokom pola metra pronašla živu, zdravu i tek rođenu djevojčicu.

Policija je intervenirala po anonimnoj dojavi, a djevojčica je u grobu provela čak sedam sati. Na svu sreću, djevojčica nije pretrpjela ozbiljnije ozljede, a na njoj je još uvijek bila i pupčana vrpca. 

Nedugo po zastrašujućem otkriću policija je privela 57-godišnju baku djevojčice te 15-godišnju majku.

Članovi obitelji, koji pripadaju Kamayura plemenu, objasnili su da je beba odmah po porodu lupila glavom u pod te da su je tradicionalno pokopali misleći da je preminula. 

Je li to zaista bilo tako ili se radi o stravičnom zločinu, pokazat će istraga. Djevojčica je u pothlađenom stanju odvezena u bolnicu, no stabilno je i vjeruje se da neće imati ozbiljnije posljedice.

Majka i baka djevojčice puštene su da se brane sa slobode.

 

Izvor: 24sata.hr

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *