Home / Globus / RUSI OPTUŽENI ZA KEMIJSKI NAPAD U ENGLESKOJ POJAVILI se pred kamerama i otkrili pravu istinu

RUSI OPTUŽENI ZA KEMIJSKI NAPAD U ENGLESKOJ POJAVILI se pred kamerama i otkrili pravu istinu

Dvojica ruskih državljana, Aleksander Petrov i Ruslan Boširov , optuženi od strane britanskih vlasti da su izveli kemijski napad u engleskom gradu Salisbury ciljajući bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju, pojavili su se danas pred kamerama dajući ekskluzivni intervju za rusku TV kuću RT.

U potpunosti odbacuju optužbe za koje ih se tereti te navode kako su u ožujku ove godine posjetili Salisbury turistički.

No, britanske vlasti odmah su odbacile njihove navode te ustraju na njihovoj krivici – glasnogovornik britanske Vlade poručio je: “Jasno smo poručili, ovi muškarci su pripadnici ruske vojne obavještajne službe GRU koja je izvela strašan kemijski napad ilegalnim oružjem na ulicama naše države. U više navrata od Rusije smo zatražili da pojasni što se dogodilo u Salisburyu ovog ožujka. Danas, kako smo i očekivali, dobili smo još laži i obmana”.

No, pojedini analitičari se pitaju kako je moguće da su dvojica agenata, ako to jesu, bila snimljena na brojnim nadzornim kamerama diljem grada.

Oni pak u intervjuu ističu kako su ovo njihova stvarna imena (Britanija smatra kako su imena vjerojatno lažna). “Život nam se okrenuo naglavačke”, poručili su. “Salisbury smo posjetili jer su nam prijatelji rekli kako je to jako lijep grad. Tamo je poznata katedrala, poznata u cijeloj Europi i svijetu, htjeli smo je obići, na njoj se nalazi jedan od najstarijih satova koji još uvijek radi”, rekli su u svoju obranu.

Izvor: ekspresno.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *