Home / Vijest / Sirija razmatra napad na američke baze u znak ODMAZDE! Grupišu se tenkovi i artiljerija oko američkih baza!

Sirija razmatra napad na američke baze u znak ODMAZDE! Grupišu se tenkovi i artiljerija oko američkih baza!

Damask danas razmatra kako da odgovori na raketni napad SAD i njenih saveznika Velike britanije i Francuske!
Brigadni general sirijske vojske Mohamed Isa izjavio je da bi reakcija mogla da se ogleda u vidu “napada na baze agresora” u zemlji i regionu projektilima, tenkovima sa udaljenosti i uz pomoć lokalnih grupa otpora.

SAD trenutno imaju nekoliko vojnih baza u Siriji koje se nalaze u blizini grada Al-Tanfa blizu granice sa Irakom i u područjima pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga na sjeveru zemlje. Tamo se nalazi i francuska vojna baza.

– Namjeravamo da rasporedimo jedinice protivvazdušne odbrane u sve zemlje regiona kako bismo ih pretvorili u zatvorenu zonu odbrane – rekao je Isa i pohvalio efikasnost sirijskih protivvazdušnih snaga koje su uspjele da presretnu većinu projektila koje su ispalile SAD i njene saveznice.
Predsednik Bašar el Asad je napad nazvao “agresijom” i pohvalio kvalitet sovjetskog oružja iz sedamdesetih godina prošlog vijeka koje je njegova zemlja koristila kako bi odbila napad.

Američki predsednik Donald Tramp naredio je tokom noći između petka i subote raketne napade na Siriju, a odmah zatim počela je zajednička akcija SAD, Velike Britanije i Francuske.

Meta su bila tri glavna hemijska postrojenja i vojne baze. Sirijska vojska objavila je da je ispaljeno više od 100 krstarećih projektila. Ruski predsjednik Vladimir Putin je najoštrije osudio napad, a održana je i sjednica Savjeta bezbjednosti UN.

 

Izvor: koktel.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *