Home / Globus / TRAGALI ZA NESTALIM DJETETOM, A OTKRILI 11 MALIŠANA POD ZEMLJOM: Djeca živela u neljudskim uslovima, bez hrane, vode i struje! (VIDEO)

TRAGALI ZA NESTALIM DJETETOM, A OTKRILI 11 MALIŠANA POD ZEMLJOM: Djeca živela u neljudskim uslovima, bez hrane, vode i struje! (VIDEO)

U jednom magacinu u američkoj saveznoj državi Novom Meksiku pronađeno je jedanaestoro izgladnjele djece starosti od godinu dana do 15 godina. Djeca su držana u užasnim uslovima, pod stražom naoružanih muškaraca, saopštila je policija.

“Policajac sam 30 godina, ali tako nešto nikada nisam vidio. To je nevjerovatno!” rekao je šerif Džeri Hogrefe.

“Bili su toliko mršavi da su im se vidjela rebra, prljavi i uplašeni. U zabačenom skrovištu nije bilo struje ni vode, a jedina hrana bilo im je nekoliko krompira i kutija pirinča”, izjavio je šerif.

Dodao je da su djeca bila bosa, odjevena u dronjke. Policija je krenula u akciju poslije dobijanja poruke “Umiremo od gladi, treba nam voda i hrana”. Izvršen je pretres kada su pronađena djeca u jezivom stanju, a dvojica muškaraca uhapšena.

Policija je sprovela ovu operaciju u sklopu potrage za trogodišnjim djetetom koje je nestalo pre nekoliko mjeseci. Potraga je počela prošle godine u Džounsboru u Džordžiji kada je Siraj Vahaj (39) optužen da je oteo svoje djete (koje nikada nije pronađeno).

Šerif je izdao je nalog za pretres “barake okružene automobilskim gumama i zemljanim zidom” u seoskoj opštini Amalija, jer su mislili da se tu kriju Vahaj i još jedan muškarac – Lukas Morten.

Ujutro 3. avgusta desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo “kamp-kućicu, ukopanu u zemlju, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije i struje” i dvojicu muškaraca naoružanih jurišnom puškom AR-15  sa četiri pištolja.  Oni su uhapšeni, kao i tri žene za koje se sumnja da su majke djece.

Izvor: ekspresno.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *