Home / Region / UHAPŠENA pro*stitutka koja je ŠIRILA HIV PO SRBIJI: Policija pronašla migrantkinju od koje je STrEPILA SRBIJA

UHAPŠENA pro*stitutka koja je ŠIRILA HIV PO SRBIJI: Policija pronašla migrantkinju od koje je STrEPILA SRBIJA

Fatima Alas (38), prostitka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, uhapšena je danas.

Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Republike Srbije u trajanju od tri godine.

“Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna je zamenjena kaznom zatvora u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod “Zabela” u Požarevcu”, saopšteno je u MUP-u.

Policija je Fatimu pronašla na ulici u Beogradu i kada su hteli da joj napišu prekršajnu prijavu zbog prostitucije, ona nije imala novca da plati kaznu zbog čega je prevezena u zatvor.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbeglice u Kikindi.

“Sredinom maja, ona je napustila kamp i otišla za Suboticu, a potom završila u Beogradu. Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali još nije poznato koliko ljudi je zarazila. Niko u ovom trenutku ne može da oceni srazmere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama”, kaže izvor Kurira i dodaje:

– Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno.

 

Izvor: koktel.org

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *