Home / Region / VUČIĆ O NAPADU NA SIRIJU: Ovo je za nas bolno podsjećanje, NE TREBA DA SE MijŠAMO!

VUČIĆ O NAPADU NA SIRIJU: Ovo je za nas bolno podsjećanje, NE TREBA DA SE MijŠAMO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za nas predstavlja bolno podsećanje na period kroz koji smo prošli. Mi smo mala zemlja, ne treba da se mešamo, rekao je Vučić za RTS.

Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da je politika koju je Srbija ustanovila o vojnoj neutralnosti takva da razumemo svoje mesto u svetu.

– Mi smo brojčano mala zemlja, moramo sa svima da razgovaramo i da imamo partnerski i prijateljski odnos – rekao je Vučić.

– Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je politika koju je Srbija ustanovila o vojnoj neutralnosti takva da razumemo svoje mesto u svetu.

Predsednik je istakao i da udari koji su sinoć sprovedeni pokazuju i da živimo u svetu koji je prožet strahovitim sukobima.

Vučić kaže da se zbog vojnih i političkih interesa začas mogu stvoriti krizna žarišta.

– Interesi i razorna moć svih strana su užasno veliki. Naše je da izvučemo pouke i zemlju pozicioniramo na dobar način i da obezbedimo sigurnost za naše građane – kaže predsednik Srbije.

– Moramo da budemo tihi i radimo na ekonomskom napretku.

Predsednik Srbije dodaje da sve što se danas dešava pokazuje koliko je važno da razumemo da mir i stabilnost nisu nešto što je zauvek dato i da ih danas imate, sutra ne.

– Imamo u poslenjih 25 godina najveći trend rasta, ali ne možemo da se vratimo na 1989. godinu, što pokazuje koliko smo godina unazad vraćeni. Važno je pokazati oprez, smirenost i odgovornost i čini mi se da ljudi danas mnogo bolje razumeju moje reči od juče – mir i stabilnost po svaku cenu – poručuje predsednik.

Ističe da je prema rečima Bojka Borisova, Kina mudrom politikom prigrlila Kim Džong Una i izbegla opasnost.

– Kinezi su uspeli u tome, jer se ponašaju mudro i pametno. Nemačka takođe vodi mudru politku, ali za nas je važno da smo svi razumeli kako razarajuće posledice mogu biti bilo kakvog sukoba. Važno je da insistiramo na tome i da nam najbolje reči budu Simens, fabrike, nove investicije, da se radujemo boljem životu i da razumemo da ne može da bude sve po našem – kaže Vučić.

Zahvaljuje Srbima na Kosmetu što nije došlo do sukoba 26. marta.

– Jedan metak da je opalio ko zna šta bi danas bilo. Zahvaljujem Srbima što do toga nije došlo ali to pokazuje koliko je sve krhko i zadovoljan sam što smo uspeli brzo da razgovaramo sa francuskim ministrom spoljnih poslova i sa Angelom Merkel koja je stvari na Balkanu razumela i čisto definisala – dodaje Vučić.

Kaže da je važno da se nastavi sa novim projektima, sa izgradnjom stanova za vojsku, policiju.

– Moramo da budemo tihi i radimo na ekonomskom napretku ali da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni sebe da zaštitimo. Moramo svojom pametnom politikom ići u ekonomski boljitak – zaključuje Vučić.

Izvor: informer.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *