Home / Region / ŽESTOKA SVAĐA ZBOG RATKA MLADIĆA: Bivši gradonačelnik Beograda vikao: “SRAM VAS BILO ŠTO BRANITE MLADIĆA, ON JE NULA OD ČOVEKA, POBIO JE CELU SREBRENICU” (VIDEO)

ŽESTOKA SVAĐA ZBOG RATKA MLADIĆA: Bivši gradonačelnik Beograda vikao: “SRAM VAS BILO ŠTO BRANITE MLADIĆA, ON JE NULA OD ČOVEKA, POBIO JE CELU SREBRENICU” (VIDEO)

Milan St. Protić, istoričar, bivši ambasador u Washingtonu i bivši gradonačelnik Beograda, dva sata je žestoko ukrštao stavove sa voditeljem Miodragom Zarkovićem po svim važnijim pitanjima srpske današnjice.

Od Kosova, preko devedesetih i Miloševića, pa do Haga i Ratka Mladića, nije bilo teme oko koje se nisu glasno sukobili.

Najžešći trenutak rasprave je bio u trenutku kada se razgovaralo o događajima u Srebrenici u julu 1995. godine i odnosu prema Haškom tribunalu zbog čega su oba učesnika rasprave vikali onom drugom da treba da ga bude sramota zbog stavova koje iznosi.

– Kako vas nije sramota to da kažete? – vikao je Zarković na gosta koji je rekao da svi vojnici VRS koji su preživjali rat u BiH treba da se osjećaju krivi.

– Kako vas nije sramota da ne mislite o onih 18000 koji su izginuli. Sram vas bilo! – vikao je Protić na Zarkovića, a rasprava se nastavila u istom tonalitetu.

“Ratko Mladić je otkrio da je Srbin u pedesetoj godini, vodio je prljavi rat, on je jedna nula od čoveka. Na hiljade Bošnjaka iz Srebrenice je odvojeno od žena i dece, odvedeno na 11 lokacija i ubijano u narednih deset dana. Godinama se krio kao neka baba. Ako nije kriv zašto se krio i govorio – ne dajte me, haški sud je nepravedan. Ako je on perjanica srpstva bolje da nas nema”, govorio je prof. Milan St. Protić.

 

Izvor: slobodna-bosna.ba

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *