Home / Vijest / Znate šta je dolje bilo pred zgradom Vlade’: Dragičević iznio nove tvrdnje, šta će Dodik kad ČUJE OVO!

Znate šta je dolje bilo pred zgradom Vlade’: Dragičević iznio nove tvrdnje, šta će Dodik kad ČUJE OVO!

danas su se, 199. dan članovi grupe ‘Pravda za Davida’, koja će uskoro postati pokret okupili na Trgu u Banjaluci.

pravda-za-davida-trg7

Davor je u svom obraćanju ponovno spomenuo ubice svoga sina, Davida Dragičevića, a onda se dotaknuo i velikog skupa, održanog 5. oktobra.

pravda

”Advokati nekad rade svoj posao ja ću svoj Koliko su glupi i bahati, poslao je Milorad, Lukač, Ilić, četri čovjeka ovdje prije velikog skupa, tri četiri dana da se pripremaju da tobože, mene ovako glupog, zloupotrebe, da prilikom najveličanstvenijeg i dostojanstvenijeg skupa u historiji, gdje je bilo 40.000 ljudi nagovore da Davora Dragičevića povede ljude na zgradu vlade.

davor

A vi koje ste učestvovali dobili ste od mene poruke. I znam vas, a vas ću budale posebno ganjati po svijetu. Niste ovdje pobjegli ste neki dan svi po čitavom svijetu. Sakrit se ne možete ni plastična vam operacija neće pomoći”, rekao je Davor.

Napomenuo je  da su, sve one koji su tu htjeli zloupotrijebiti.

davor3

Znate šta je dolje bilo pred zgradom Vlade, imate slike. Čitav odred ‘kornjača’ je čekao Davora Dragičevića i grupu ‘Pravda za Davida’. Da naprave nered, da tobože zapale zgradu Vlade, rekao je Dragičević i dodao da je to samo zgrada da nema vlade. ”Tu su prazne kancelarije s ljudima praznih duša”, objasnio je.

davor

Osim toga poručio je okupljenima i da budu strpljivi jer se sada trebaju i zakonski registrovat, te kako će imati širok dijapazon djelovanja. Kada se riješi najvažnije pitanje, ubice Davida Dragičevića, objasnio je da će se posvetiti i ostalim pitanjima za dobrobit svih u BiH.

davor

Davor Dragičević već skoro 200 dana ne ide sa Trga Krajine u Banjaluci odakle traži pravdu za svog sina Davida.

 OD SLJEDEĆE SEDMICE VIŠE NEMA GRUPE “PRAVDA ZA DAVIDA”, DAVOR SE OGLASIO: “Lukač je došao na 50 metara od nas, a onda ovo uradio”​

On je sada kazao kako je počeo da pravi kuću na trgu.

1

Foto: Buka

Ranije je na trg dolazio samo kada su bila okupljanja, ali od kada je održan protest ispred Policijske uprave Banjaluka ne želi da ide iza centra grada.

Već neko vrijeme na trgu je postavljen šator, kauč, stolovi, stolice, deke, a sada je dovezao i automobil na trg, pošto, kako kaže, želi napraviti garažu, piše “Buka”.

2

Foto: Buka

“Pravićemo svoju državu. Ovo su temelji na Davidovom trgu. Nećemo živjeti sa ub*cama i zločincima! Nećemo im biti komšije! Sa njima nema suživota“, rekao je Davor juče na okupljanju Pravde za Davida koje se i dalje održava svaki dan u 18 sati.

3

Foto: Buka

Davor je poručio i kako će grupa “Pravda za Davida” od naredne sedmice postati udruženje, odnosno pravno lice.

DODIK JE POBIJEDIO, ALI SADA SE NAROD DIGAO: Postavljaju se šatori, trg okupiran, DAVOR POSLAO JAKU PORUKU (FOTO)

“Prilaze mi sinoć razočarani, kažu izbori, izgubili su. Kakvi izbori. Ja nisam ni glasao. Sinoć ovdje na 50 metara pjevaju, slave, Lukač se kao hijena smije”, rekao je Davor Dragičević.

davor

“Osnivamo udruženje, fondaciju, i postaćemo pravno lice. Gdje god da budete sjedili, disaćemo vam za vratom”, poručila je Daniela Ratešić Došen.

Davor Dragičević, otac ub*jenog dvadesetjednogodišnjeg banjalučkog studenta, najavio je da će napraviti svoju državu na, kako kaže, jedinoj slobodnoj teritoriji u Srpskoj, a to je Davidov trg.

davor

Iz grupe su poručili kako niti jedno dijete više ne smije biti ub*jeno kao David Dragičević.

“Ovo su temelji naše države. Mi više nećemo živjeti sa ubic*ama i zloč*incima niti biti komšije”, rekao je Davor, otac ubijenog Davida.

Rezultati izbora u Republici Srpskoj još više su potaknuli ljude da podrže Davora u potrazi za pravdom.

pravda-trg

  -Okupljanja se nastavljaju, ne idemo nikuda – poručili su okupljeni.

2018-10-08-3

2018-10-08-4

2018-10-08-5

2018-10-08-6

Izvor: novi.ba

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *