Bosanci pričali šta bi uradili da im je komšija heteroseksualac: Balkan plače od smijeha(video)

U podne je započela prva Povorka ponosa u Sarajevu pod motom “Ima izać’!”, a tim se povodom na društvenim mrežama počeo dijeliti video iz 2015. godine kada su novinari portala BiscaniNet pitali građane Bihaća što bi učinili kad bi saznali da im je susjed – heteroseksualac.

“Ubio bi ga”, “Udavio bi ga ko mačku”, “Ispucao bi ga”, “Preselio bih se”, redom su nabrajali građani Bihaća te tako jasno pokazali da ni ne znaju što znači pojam heteroseksualac, a što pojam homoseksualac. Nažalost, pokazali su jasno i kakvu mržnju gaje prema drugačijima.

Tek poneki mlađi ispitanik je odgovorio da ne bi učinio ništa. “Družio bih se s njim, bih bogami”, rekao je jedan dječak koji je bio među manjinom onih koji su ili shvatili pitanje ili pokazali da nisu zatrovani mržnjom.

Loading..

Inače, sarajevskom Titovom ulicom u Povorci ponosa prošetalo je oko tisuću sudionika. Osim građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine, podršku su došli pružiti i sudionici Povorke ponosa iz Beograda, Zagreba, Tirane, Skoplja, Podgorice i drugih gradova regije.

Izvor: bhdijaspora.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*