CORRIERE DELLA SERA ZVONI NA UZBUNU: Edin Džeko je u krizi, Roma treba NOVOG NAPADAČA…

Bh. kapiten je u dosadašnjem dijelu sezone za Romu odigrao 15 utakmica i uspio je postići šest golova, ali prethodne četiri utakmice jednostavno nije bio na svom nivou.

Italijanski mediji ko su privrženi Romi pišu da se sada najbolje vidi koliko je Džeko važan dio ovog kluba, ali također i da je jasno da je veliki problem što je on jedino rješenje trenutno u vrhu napada.

Roma je ljetos dovela Nikolu Kalinića na posudbu, ali se hrvatski napadač povrijedio i na teren će se vratiti tek početkom naredne godine. Zbog toga mediji u Italiji vjeruju da će Roma morati u januaru dovesti još jednog napadača koji će biti rezervna opcija za Džeku.

Italijanski mediji smatraju da Roma treba pametno birati i dovesti mlađeg napadača koji će učiti od Džeke i biti spreman da uskoči umjesto njega kada to bude potrebno.Također, Corriere della Sera piše da statistika najbolje pokazuje da se Džeko nalazi trenutno u golgeterskoj krizi. On je na prethodnih šest utakmica imao svega šest šuteva ka golu. Iz tri udarca u okvir gola uspio je jednom zatresti mrežu u meču protiv Milana, dok su tri udarca išla van okvira.Italijani su za primjer uzeli nekoliko drugih napadača koji su bili znatno uspješniji od Džeke u tom periodu.

Tako je Ciro Immobile iz deset udaraca u okvir gola zabio deset pogodaka, dok je Lukako dao šest iz 13 pokušaja.”Nema sumnje da je Džeko u golgeterskoj krizi, a to statistika najbolje pokazuje. Ovo je dokaz koliko Roma ovisi o njegovim igrama, ali i pokazatelj da trebaju imati rezervu za njega. Kalinić se povrijedio i Džeko je jedini napadač kojeg Paulo Fonseca ima. U klubu trebaju razmisliti o dovođenju možda nekog mlađeg napadača koji će od Džeke imati šta da nauči. Očekuje nas uzbudljiv januar što se tiče Rome”, piše Corriere della Sera.

Loading..

Izvor: slobodna-bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*