ERDOGAN STIGAO U WASHINGTON: Turskog predsjednika i njegovu suprugu ispred hotela dočekala…

… grupa turskih državljana, koji su nosili transparente na kojima je pisalo “Stop teroru PKK=PYD” i “PKK=YPG=PYD terorističke organizacije”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u utorak u Washington, D.C., na službene razgovore sa svojim američkim kolegom Donaldom Trumpom.

Grupa turskih državljana dočekala je predsjednika i prvu damu Emine Erdogan ispred hotela Willard, gdje će odsjesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo “Stop teroru PKK=PYD” i “PKK=YPG=PYD terorističke organizacije”, piše Fena.

Erdogan i Trump održat će u srijedu bilateralni sastanak u Bijeloj kući nakon čega će uslijediti zajednička konferencija za novinare. Erdogan je ranije u Ankari rekao da će vojna operacija Turske na sjeveru Sirije i borba protiv terorističke organizacije Fetullah biti jedna od glavnih tema koje će se razmatrati na sastanku.

Loading..

Kazao je da će se antiterorizam, posebno sigurnosna pitanja od zajedničkog interesa, vojna i odbrambena industrija, kao i ekonomski i trgovinski odnosi, također rješavati tokom njegove američke posjete.

Erdogan je posljednji put posjetio Washington 2017. godine.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*