KORISTAN SAVJET: Prirodni načini da smanjite znojenje!

Namirnice koje su vam na dohvat ruke možete iskoristiti kako biste ublažili znojenje u vrelim danima. Iskoristite osobine citrusnog voća, žalfije i namirnica koje su bogate vlaknima.

znoj

Vrućina i znojenje idu ruku pod ruku, pa da biste ublažili bar malo neprijatnost mokrog tijela i lica, probajte sa nekim prirodnim “pomagačima”.

Limun, kao i sve citrusno voće, sadrži citrinsku kiselinu, koja eliminiše bakterije i ublažava prekomjerno znojenje. Istrljajte mjesta na kojima se najviše znojite polovinom limuna ili, još bolje, pomiješajte njegov sok sa sodom bikarbonom i napravite obloge koje ćete staviti na kritične tačke.

limun

Loading..

Žalfija ublažava valunge, pa ispijanje čaja od ove biljke pomaže i u ublažavanju prekomjernog znojenja. Kašičicu žalfije prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji, procijedite i pijte tri puta dnevno.

zalfija-salvia-officinalis-v

Birajte namirnice koje su bogate vlaknima, a izbjegavajte one začinjene i masne. Pijte dovoljno vode, jer hidratacija pomaže da se spusti tjelesna temperatura, a samim tim se sprečava i znojenje.

 

Izvor: novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*