MILO HAPSI SVE PO REDU: Crnogorska policija uhapsila dva prosrpska novinara, evo šta su SINOĆ URADILI…

Drugi put u samo nekoliko dana.

 

Crnogorska policija privela je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije. Njih dvojica će biti saslušani danas u 9 sati.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, kako se sumnja počinio krivično djelo na način što je izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, a bez prethodne provjere informacije, navodeno je u sinoćnjem saopćenju.

Raičević je, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, kako se sumnja, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu “IN4S”, navode iz policije.

Oni su objavili informaciju da je u državnoj Vili Gorica odjeknula eksplozija. Uprava policije je zvanično demantovala tu informaciju navodeći da je riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

Ovo je drugi slučaj u nekoliko dana da novinare privode zbog izazivanje panike i nereda. Prethodno je bila privedena urednica Fos medija Anđela Đikanović jer je objavila lažnu vijest da će “specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan”, što je Vlada Crne Gore demantovala.

Ona je puštena da se brani sa slobode poslije jednodnevnog pritvora.

Loading..

 

Izvor: slobodna-bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*