Ruski ministar obrane naredio je oružanim snagama da nadgledaju razmještaj američkih raketa

Ministar je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvršiti prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještati strateške rakete Borei-A.

Loading..

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadužio je rusku vojsku da nadgleda američko postavljanje raketa srednjeg i manjeg dometa.

“Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih prijetnji i navesti mjere za poboljšanje oružanih snaga. Rezultati tih napora bit će uzeti u obzir prilikom izrade plana obrane zemlje za 2021.-2025.”, rekao je u petak, otvarajući telekonferenciju o glavnim sferama djelovanja ruskog Ministarstva obrane za 2020. godinu.

“Moramo pratiti razmještaj raketa srednjeg i manjeg dometa Sjedinjenih Država”, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godine.

Također je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvoditi stalno prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještaj strateških raketa Borei-A.

Ministar je dodao da  je ključne ciljeve za predstojeće razdoblje odredio ruski predsjednik, vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga Vladimir Putin. “U prosincu smo tijekom proširenog zasjedanja vrhovnog vojnog ministarstva obrane rezimirali učinak oružanih snaga u 2019. Zapovjednik je pohvalio razvoj vojske i flote, istaknuvši ključne ciljeve za predstojeće razdoblje”, rekao je ministar.

POVEĆANJE UDJELA NAPREDNOG ORUŽJA NA 70%

Ruske oružane snage suočavaju se sa zadatkom povećanja udjela naprednog naoružanja do 70% do kraja godine i kontinuirano ga održe u budućnosti, rekao je Sergej Šojgu.

“Udio osiguravanja vojnika naprednim oružjem do kraja godine mora se povećati na 70% i ubuduće ga treba stalno održavati na toj razini. Potrebno je razviti i uvesti nove i učinkovitije metode raspoređivanja trupa u programima borbene obuke “, izjavio je Šojgu, otvarajući konferencijski poziv ministarstva.

Važno je i nastaviti rad na osiguravanju socijalne skrbi i dostojnog životnog standarda vojnika, napomenuo je ministar obrane.

“Rješenje ovih zadataka omogućit će izgradnju borbenog potencijala Oružanih snaga i pružiti pouzdanu zaštitu od agresije na Rusiju i naše saveznike”, zaključio je Šojgu.

 

Izvor: logicno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*