SAČEKUŠA BIJESNE RULJE: Ošišali gradonačelnicu i zalili je bojom! (FOTO)

Demonstrantima u Boliviji je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora, a gradonačelnicu Vinta izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali.

Loading..

Građani Bolivije izašli su na ulice širom države kako bi protestvovali protiv aktualne vlasti, a najžešće je, uz La Paz, bilo u gradu Vinto.

Demonstrantima je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora na kojima je Evo Morales odnio pobjedu, a gradonačelnicu Vinta Patriciju Arce izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali, javlja The New York Times.

Gradonačelnica je navodno morala kilometrima hodati bosa i slušati seksističke komentare demonstranata. Arce je inače članica vladajućeg Pokreta za socijalizam, a antivladini demonstranti čekali su je na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutirala simpatizere Moralesove vlasti i dovela ih u grad kako bi ugušili proteste. Vinto, inače grad od 60.000 stanovnika trenutno je preplavljen ljudima s maskama koji ulicama hodaju s palicama u ruci.

Napad na gradonačelnicu Arce osudio je predsjednik Evo Morales i potpredsjednik Alvaro Garcia rekavši da je za demonstrante “zločin biti žena” te da se Bolivija suočava s ‘novim valom fašizma’.

U protestima je život izgubio jedan mladić, a to je od izbora 30 oktobra ukupno treća smrt.

alt

alt

Izvor: slobodna-bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*