ŠOKANTNE TEORORIJE ZAVJERE: Je li Kina žrtva biološkog terorizma ili vlastite nepažnje!?(video)

U jeku epidemije korona virusa koja prijeti da preraste u pandemiju sve je više teorija koje ne isključuju mogućnost da je mutacija koronavirusa izazvana vještački u laboratoriji i da je on potom pušten tamo gde neko želi da napravi veliku ekonomsku štetu!

Postoje, dakle, sumnje na bioterorizam, ali i da je virus “pobjegao” iz kineske laboratorije u Vuhanu, u kome je smještena jedina kineska laboratorija za ispitivanje najopasnijih patogena poput ebole i SARS-a.

Daily Mail navodi da su američki virusolozi još 2017. upozorili da bi virus sličan SARS-u mogao da “pobjegne” iz laboratorije otvorene te godine upravo u Wuhanu. To je bila prva od 5 planiranih laboratorija za proučavanje najrizičnijih patogena, uključujući viruse ebole i SARS.

Loading..

Nacionalna laboratorija za biološku sigurnost Wuhan nalazi se, inače, na oko 32 kilometra od pijace morske hrane, epicentru izbijanja epidemije. Da li je, međutim, riječ o biterorizmu?

Svjetska naučna zajednica trenutno vjeruje da je virus mutirao kroz ljude i da se “ubacio” među ljude putem kontakta životinja i ljudi na pijaci, navodi Daily Mail.

List podsjeća da je Nacionalna laboratorija za biološku sigunost u Wuhanu smještena u Institutu za virusologiju Vuhan i osnovana je u nadi da će pomoći Kini u istraživanju najopasnijih virusa na svijetu. Bila je to prva laboratorija u zemlji dizajnirana da zadovolji standarde su+igurnosti najvišeg nivoa nivoa BSL-4.

Stručnjaci navode kako je Kinu novi korona virus pogodio u veoma nezgodno vrijeme, uoči kineske Nove godine, kada u Kinu stižu Kinezi iz svih krajeva svijeta i kada unutar Kine putuju s kraja na kraj zemlje u posjetu rođacima. To bi moglo presudo utjecati da epidemija preraste u pandemiju.

alt

alt

Izvor: slobodna-bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*