SVIJETU PRIJETI APOKALIPSA CRNOG LABUDA: Najpoznatiji stručnjaci za sigurnost na hitnom sastanku o ovoj prijetnji

Svijet je na ivici apokalipse “crnog labuda”, upozoravaju stručnjaci za sigurnost.

Stručnjaci za globalnu sigurnost spremni su da danas razgovaraju o takozvanim „događajima sa crnim labudom“ u povjerljivim razgovorima.

Događaj crnog labuda je nepredviđeni događaj koji može imati katastrofalne posljedice po planetu.

Stručnjaci iz Njemačke i SAD će sutra raspravljati o ovom riziku u prisustvu ruskih, jermenskih i drugih delegata na Svjetskom kongresu za informacione tehnologije.

Na tribini će biti ekspert za nacionalnu sigurnost i autor Richard Clark, koji je upravljao hitnim postupcima Bele kuće tokom terorističkih napada 11. septembra.

Uoči razgovora, organizatori su rekli: „Došlo je vrijeme da se zapitamo: radimo li vrste tvrdoglavih procjena ranjivosti koje su neophodne za naše sve složenije i krhke infrastrukturne sisteme?

Kako gradimo tehnološke i ljudske sisteme otporne na greške koji nam mogu izdržati ili nam pomoći da se bolje oporavimo od katastrofalnih kvarova izazvanih događajima„ crnog labuda“ i „savršene oluje “?

Kako pametno upravljati rizikom u svetu iznenadnih, nepredvidivih i nepredvidivih prijetnji?“.

Panel će raspravljati o tome kako će se svjetski internet i sistemi vještačke inteligencije nositi u slučaju crnog labuda.

„Uzimamo zdravo za gotovo da će ovi tehnološki sistemi nastaviti da funkcionišu bez prekida.

Ali nikada nisu bili toliko izloženi i ranjivi kao danas, što predstavlja egzistencijalnu prijetnju za svaki nivo društva, od nacionalne, pokrajinske i lokalne samouprave, poslovnih preduzeća, institucija civilnog društva do pojedinaca”.

Loading..

I upravo dok se pripremamo da udvostručimo „pametne gradove“ i „pametne nacije“, koji će ukazati na još veće pouzdanje i stres ovim mrežama, odlučili smo da se oprostimo sa „analognim“ rezervnim kopijama i neuspješnim sefovima u korist tehnoloških one postaju još više oslonjene na automatizovane sisteme”, navodi se.

 

Izvor: bhdijaspora.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*