TOTALNO POD1VLJAM KAD M1 UĐE: Uzimala sam lijekove, ali ne vrijedi…!

Svaki put sam van sebe kad mi to uradi. I mada znam da to nije dobro, ne mogu da se iskontrolišem.

Loading..

Kad mi je posljednji put uradio to, nisam mogla da se iskontrolišem, derala sam se da me je cio komšiluk čuo. Krv mi je jurnula u glavu, bila sam u stanju svašta da uradim.

Svaki put ista priča. Zna kako da me dovede do ludila i to radi. Premda znam šta mu je cilja, uvijek me izvede iz takta, doprinese da se osjećam nemoćno i glupo.

Od kada smo počeli da živimo zajedno, suprug stalno s kaljavim cipelama ulazi u kući. Prvo sam mu lijepo objasnila nekoliko puta da se izuva ispred kuće ili da očisti cipele na česmi. Imam razumijevanja. Bavi se poljoprivredom, stalno je na zemlji ili u traktoru, ali ne može kaljav u kuću. Cio decembar sam priovela u spremanju hrane i kuće za svetog Nikolu.

Pala sam na nos od posla. U petak, dan uoči dolaska gostiju, uveče je došao iz kafane i s gumenim čizmama punim blata izgacao po kući. Vikala sam da je cio Futog odjekivao. On se samo smješkao. Morala sam da popijem tabletu za smirenje da ne bih doživjela nervni slom.

Nije fer. Nema smisla. Od prošlog petka ne razgovaramo. Neću da pričam s takvim čovjekom koji ne poštuje ono što radim. Sada razgovaramo samo zvanično. Na slavi je, ne mogu biti nepoštena, bio divan.

Ali svi su primijetili da nešto nije u redu. Njegova sestra mi je rekla da možda pretjerujem, ali sam se zainatila da s njim ne progovorim do proljeća ako treba ukoliko ne promijeni loš običaj.

 

Izvor: cikvijesti.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*