Vučić raspisao konkurs za novog Marka Đurića, jer je ovaj pretjerao čak i za SNS

Tokom sinoćnjeg obraćanja Aleksandra Vučića, njegov prvi pulen i najvjerniji sluga Marko Đurić, pretjerao je s koreografijom i oduševljenjima na nastupu, da ga je Vučić morao razriješiti dužnosti.

“Ja razumijem da je njegov posao da se divi na svaki moj pokret i gest, ali se ovako nismo dogovorili. Pa i malo dijete iz aviona vidi da je ovo izrežirano i da nije spontano. Šta će pomisliti o meni?! Da sam neki diktator?! Da govorim ljudima šta treba da urade?! Da ne dozvoljavam lično mišljenje i stav?! Pa naravno da je sve to tačno, samo to mora biti suptilno upakovano, a ne k’o ovaj, razmahao se rukama i cijela Srbija mu se smije. Ne samo da se njemu smiju već i meni. Ovo je bruka i sramota! On je nesuđeni student glume što i sam pokazuje, zato se i bacio u politiku i upisao drugi fakultet. E nećeš ga majci preko mojih leđa”, rekao je Vučić.

Na konkurs se mogu prijaviti svi koji su spremni da igraju kako vođa kaže, ali da barem imaju malo ukusa za neofirno, te da se ne brukaju kao Marko.

“Uslovi su jasni, plata je dobra, a od kandidata se očekuju da bude sve kontra Marka. Dakle da spontano i s ličnom željom, podržavate moje odluke, ali sami od sebe, ne zato što ja tražim. Vi treba da uživate što obnašate ozbiljnu poziciju u uredu prvog čovjeka Srbije. Biće vam sve banja, a posla malo. Ide staž i zdravstveno na puni iznos a dugoročni rad zagarantovan. Ja mislim da su uslovi odlični, samo je bitno da ne ispadnete debil k’o Marko, koji više nigdje u Srbiji posla neće pronaći, to mu ja garantujem”, dodao je Vučić.

Kandidati mogu poslati svoje prijave na mail [email protected] a potrebno je dostaviti fotografiju, porodično stablo i da ste čistokrvni Srbin, te pisanu zakletvu da se kunete na vjernost Vučiću ne samo do svoje smrti, već i za naredna tri koljena.

Brukanje možete pogledati na videu ispod:

Loading..

Tekst je satiričnog karaktera.

 

Izvor: satro.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*