ZABORAVITE IZGOVORE, ODMAH U AKCIJU: Ovo je najbolji način da imate se*s češće

Umor, neraspoloženje, ljutnja i glavobolja neka postanu prošlost.

 

Seks poboljšava imunitet, pomaže u borbi protiv stresa, smanjuje bol i poboljšava vezu… Ipak, prema anketi koju je sproveo “HealthyWomen”, dvije trećine žena vodi ljubav samo jednom nedjeljno. Koji je glavni razlog zbog kojeg žene ne vode ljubav češće i koja su rješenja, otkriva iz svoga rada s pacijenticama doktorka Hilda Hutčerson sa Univerziteta u Kolumbiji

Umor
Najčešći izgovor je umor. Međutim, i za to postoji rješenje. Osim što se morate naspavati, korisno je i vježbanje, koje će vam dati više energije. Na kraju krajeva, ni seks ne mora biti maratonski, nekad će biti dobar i jedan brzinski.

Loading..

Neraspoloženje

Nije neobično da se strast smanjuje što ste duže u vezi s partnerom. Da biste začinili stvari, probajte sa seksom izvan spavaće sobe, seksi igračke ili eksperimentišite s pozama.

Budite svjesni da na raspoloženje utiču hormoni, pogotovo uoči menstruacije. Tada je preporučljivo da smanjite unos soli i kofeina u organizam i da pijete puno vode kako biste se osjećali bolje. Imajte na umu da i tablete koje uzimate utiču na raspoloženje i seksualnu želju, poput kontracepcijskih tableta.

Ljutnja

Manjak seksa može biti i znak neriješenih problema u vezi. Dobra vijest je da bi partner mogao biti spremniji na saradnju i rješavanje problema kad bi bio svjestan da to vodi do boljeg seksa, na obostrano zadovoljstvo.

Glavobolja

Imajte na umu i da tablete protiv bolova mogu smanjiti želju za seksom, stoga ne bi bilo loše da probate s tabletama koje nadoknađuju magnezijum koje mogu smanjiti učestalost glavobolja.

 

Izvor: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*