Zdravko Mamić naredni mandat mijenja Željka Komšića u Predsjedništvu BiH

Bosanci i Hercegovci imaju novog miljenika, gdje god dođe pravi lom, baš onako kako i dolikuje državljaninu BiH, što on neosporno i jeste. Riječ je, naravno, o Zdravku Mamiću, koji je proteklog vikenda tulumario sarajevskim kafanama i tako ko zna koji put pokupio simpatije građana.

Već se priča da bi nekad prvi čovjek hrvatskog nogometa, u budućnosti mogao nove poslovne uspjehe upisati upravo u bh. politici. Izvori bliski Mamiću kažu da je, iako još nezvanična, njegova izborna kampanja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uveliko počela.

Početak kampanje krenuo je po dobrom starom običaju – iz kafane, uz pjesmu, ples i kićenje harmonikaša. Iz vinarije Topić, kažu da je Mamić doveo atmosferu do usijanja, gosti su bili oduševljeni njegovim performansom na solu, te da odavno neko nije napravio ovakav dernek.

Da je neke manire i detalje pokupio od starog i prepredenog političkog performera Milorada Dodika, dokazuje i pjesma koju je lično zapjevao uzevši mikrofon u ruke: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine…, orilo se centrom Sarajeva.

Pravi sarajevski dernek uslijedio je nakon što je Sud BiH potvrdio odluku da nisu ispunjene pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj.

“Kao državljanin Bosne i Hercegovine Mamić trenutno uživa sva garantovana prava, pa tako i pravo da se kandiduje za člana Predsjedništva. Nakon ogromne podrške vjernika u Međugorju, koju su pokazali kada je Mamić lično jednom prilikom predvodio misu, uslijedila je posjeta Sarajevu. Ako je zaista odlučio da se kandiduje, očekujemo njegovu posjetu i ostalim mjestima s hrvatskom većinom, ali i ona mjesta gdje su manjina, jer, kako je jednom prilikom rekao, upravo planira da pokupi kajmak trenutnom članu Predsjedništva Željku Komšiću“, potvrdio je nezvanično za naš portal Mamićev advokat.

Ipak, zvaničnu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ne možemo očekivati do kraja naredne godine, jer predstoje prvo lokalni izbori. No, Mamiću to neće predstavljati problem za pripremu terena koji može biti veliki izazov – skidanje s trona jednog od Hrvatima najomraženijeg Hrvata u BiH Željka Komšića.

 

Loading..

Tekst je satiričnog karaktera.

 

Izvor: satro.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*